Mode och Livsstil

Coola funktioner hos smarta klockor

klockor

Även om många idag har klockor på mobiltelefonerna kan ett armbandsur både fylla en funktion och utgöra en spännande accessoar. Numera finns det dessutom många smarta klockor och armband som man enkelt kan koppla till sin smarta telefon eller annan enhet. Här berättar vi mer om vilka möjligheter som finns hos dessa smarta klockor och armband.

Diskret uppkopplad
Det är inte alltid det är möjligt eller passar sig att man har mobilen framme eller ens i fickan där man kan känna vibrationerna även om inte ljudet är på. Med en liten mobil enhet som ser ut som en klocka eller ett armband kan du få diskreta notiser, ta emot meddelanden och skicka meddelanden utan att du verkar frånvarande eller upptagen.

Smarta klockor kan se ut som en vanlig digital klocka, eller till och med som en vintageklocka. Men om man inte vill ha prydnader runt handleden som ser ut som digitala klockor, eller som klockor över huvud taget, finns det flera olika varianter som är mer som smycken.

Klockor dam
Smarta klockor kan vara särskilt användbara om man bär klänning utan fickor, och samtidigt måste ha mobilen inställd på ljudlöst. De är långt ifrån alla klänningar som har fickor, och i handväskan kan man inte känna vibrationerna, om man till exempel behöver vara tillgänglig för meddelanden från jobbet eller från familjen. Med en smart enhet, formad som en vacker klocka eller som ett stilrent armband matchar du både festkläderna och förblir tillgänglig.

Smarta klockor – smarta presenter
Lyxiga märkesklockor är ett bra val av present till väldigt många olika tillfällen, klockor generellt är en mycket uppskattad gåva. Förr var armbandsur en lyxvara, med mycket krävande teknik i dem, men idag kan man ha många olika klockor som passar för olika tillfällen – oavsett om du är extremsportare eller vill bära en klocka till en högtidlig fest. Det finns både herrklockor och damklockor i alla möjliga olika storlekar och prisklasser. För den som är intresserad av märkesklockor finns till exempel Michael Kors klockor. Michael Kors är ett populärt märke för smarta klockor dessutom.

Smarta funktioner hos smarta klockor och armband
Det första många tänker på när man talar om smarta enheter att bära omkring handlederna är stegmätare och till exempel pulsmätare. Självklart finns dessa funktioner på många av dessa bärbara enheter, men numera finns det många fler!

För att hålla oss lite till sport- och utomhustemat finns det smarta klockor som är anpassade särskilt för navigation på vattnet, där till exempel temperatur samt vindens styrka och temperatur kännas av.

För den som vill använda dessa smarta enheter lite mer till vardags kan de numera även hjälpa till med navigation i stadsmiljöer, till exempel när du är på väg till fots på semestern. För den som reser väldigt mycket, till exempel i yrket, kan det vara av stor relevans att få notiser om väder eller andra viktiga händelser, för att veta om du riskerar att bli försenad.

Förutsatt att enheten också har touch-funktion kan du i många fall skicka enklare meddelanden, eller smileys, för att svara någon som försöker få kontakt med dig. Många av enheterna läser också av rösten, så att du till exempel kan starta en viss applikation eller ge navigationsprogrammet information om vart du vill ta dig.

Ju fler produkter av den här typen som kommer, desto fler möjligheter kommer de att få, och desto flera applikationer kan man koppla upp sig mot. Redan idag finns det möjlighet att använda smarta klockor och armband för olika betalningslösningar.

Förutom att klockor numera alltså kan göra väldigt mycket mer än bara visa tiden och datum, kan du nu vara uppkopplad på ett både diskret och enkelt vis. Oavsett om du söker den perfekta presenten till en sjuåring som börjar skolan, till den ständigt uppkopplade ungdomen, eller till den nyblivna pensionären, går det sällan fel med en snygg klocka. Många uppskattar att ha flera klockor att välja mellan, för att matcha både aktiviteter, kläder och övriga accessoarer.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats