Mode och Livsstil

Sätt att fira din mamma på mors dag om du själv inte kan vara närvarande

Våra mammor spelar alltid en viktig roll för oss i våra liv, oavsett vilken dag på året det handlar om. Mors dag är dock en dag då vi har möjligheten att visa vår uppskattning för våra mammor lite extra. Tyvärr är det långt ifrån alla som bor nära sina mammor. Närmare bestämt kan du bo i en helt annan del av landet, eller rent av i ett annat land, och då kan det bli svårt att vara närvarande på mors dag.

Hur kan du fira din mamma på mors dag om du själv inte kan vara vid hennes sida?

Skulle det vara så att du inte kan närvara på mors dag finns det inga skäl till oro. Det finns nämligen flera sätt du kan visa din uppskattning för henne på, trots att du inte kan närvara. Det kan till exempel räcka med något så litet som ett telefonsamtal där du gratulerar henne eftersom det trots allt är tanken som räknas. Känner du att du vill fira henne på ett mer speciellt sätt än så, utan att för den delen befinna dig vid hennes sida, finns det flera sätt du kan göra detta på. Just detta är vad den här artikeln ska handla om, och vi kommer här förse dig med en mängd tips på hur du kan fira din mamma på distans.

Köp en tavla

Att köpa en tavla till din mamma kan vara ett bra sätt för dig att visa din uppskattning för henne på mors dag. Numera är det lättare än någonsin att köpa tavlor online och på så sätt kan du på ett smidigt sätt se till att den levereras hem till henne i tid till mors dag. Personliga tavlor är ett bra exempel på en typ av tavlor som din mamma lär uppskatta. Du kan till exempel bevara dina finaste minnen för alltid genom att framkalla foton av er båda, skapa ett kollage av dem och sedan rama in dem så att de blir som en tavla. Ett annat alternativ är att förstora en bild av er två när hon var yngre samt glasa och rama in den. En sådan typ av present lär din mamma uppskatta mycket!

Skicka ett gratulationskort

Som tidigare nämnt i texten är det tanken som räknas och därför kan det gott och väl räcka med ett vykort som du postar till henne och gratulerar henne på hennes speciella dag. På så sätt visar du henne att hon finns i dina tankar, hur tacksam du är för allt hon har gett dig genom åren samt vilken viktig roll hon spelar i ditt liv. En sådan gest kan mycket väl vara nog för att hon ska inse hur mycket du älskar henne.

Bjud henne på en spa-weekend

Alla mår vi bra av att komma bort från vardagen och bara kunna koppla av ibland. Ett utmärkt sätt att göra detta på är att spendera en helg i lugn och ro på ett spa. Även om du befinner dig i en annan världsdel är det enkelt och smidigt att leta upp ett spa som ligger i närheten av din mammas hem. Hos många av dem kan du dessutom köpa presentkort online. Att göra just det och se till att det anländer hem till din mamma i tid till mors dag är därför också det ett bra exempel på en present hon lär uppskatta.

Bjud din mamma på en resa

Ännu ett bra tips på en mors dag-present är att bjuda din mamma på en resa. Bor du själv utomlands kan du till exempel bjuda henne på en resa till det land du befinner dig i. Då lär hon bli extra glad eftersom hon både får chansen att utforska världen samt träffa dig. Bor du inte utomlands är det bara att välja ett land som du vet att hon vill besöka, och kanske även köpa en biljett till dig själv, din pappa, eller hela familjen så att din mamma slipper resa ensam. Att boka en resa online är mycket enkelt, det enda som krävs är att du väljer ut ett resmål och sedan ringer din mamma på mors dag och ger henne den glada överraskningen. Det är precis som övriga förslag ett utmärkt sätt att visa din uppskattning för henne på.

Överraska henne med ett glädjande besked

Har du något besked som du vet hade gjort din mamma glad, och som du ännu inte meddelat henne om, kan det vara en bra idé att göra det på mors dag. Det kan till exempel handla om att du eller din fru/flickvän är gravid, att du har fått ditt drömjobb eller något annat roligt. Du är trots allt bland det allra viktigaste som finns i din mammas liv, så det bästa sättet att göra henne glad på kan mycket väl vara att visa för henne att du själv är lycklig.

Köp en pryl som du vet att hon hade uppskattat

Det är vanligt att folk har vissa prylar som de hade behövt av olika anledningar men som de trots det aldrig får köpt. Vet du att din mamma är i behov av en viss pryl kan det därför vara en utmärkt idé att köpa en sådan till henne på mors dag. Vad för pryl det rör sig om varierar förstås från person till person och beror även på hur din egen ekonomi ser ut. Exempel på typer av prylar detta skulle kunna röra sig om är en robotdammsugare, en surfplatta, en mobiltelefon och så vidare.

Återigen, det är tanken som räknas

Låt inte mors dag bli ett stressmoment för dig genom att oroa dig för att du inte har råd med någon dyr present eller liknande. Först och främst hade din mamma knappast velat det och det viktigaste är trots allt att du visar att du kommer ihåg henne och att hon finns i dina tankar. Detta räcker det med att du hör av dig på mors dag för att visa. Det är med andra ord inte något krav att köpa en dyr present, detta eftersom det är tanken som räknas!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats